Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %0,41
  • ALTIN
    %-1,38
  • BIST
    %1,94
Kayısı Peltesi

Kayısı Peltesi

Kayısı Peltesi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 g kayısı
  • 1.5 su kadehi toz şeker
  • 5 su kadehi su
  • 4 yemek kaşığı darı nişastası
  • 1 kutu vanilya

Üzeri için

  • File badem

Kayısı Peltesi Nasıl Yapılır?

Kayısı, toz şeker ve 4 su kadehi suyu tencereye alıp kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Kalan bir su kadehi suyu, avilyayı ve nişastayı beraber karıştırıp yavaş yavaş tencereye ilave edin ve koyulaşıncaya kadar pişirin. Pelteyi servis kaplarına paylaştırın ve buzdolabında soğutun. Üzerini file bademle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, çilekli pelte ya da portakal peltesi tarifine de göz atabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın