Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,16
  • EURO
    %0,57
  • ALTIN
    %0,27
  • BIST
    %1,94
Kayısı Crumble

Kayısı Crumble

Kayısı Crumble Tarifi İçin malzemeler

Alt kısım için:

  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 10 adet kayısı

Üzeri için:

  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı un

Kayısı Crumble Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kayısıların çekirdeklerini çıkartın ve kocaman bir biçimde doğrayın.
  • Doğradığınız kayısıları fırın tepsisine yayın ve üzerine toz şeker serpiştirin.
  • Üzeri için soğuk tereyağı, un ve toz şekeri bir kabın içerisine alın.
  • Parmak uçlarınızla malzemeleri karıştırarak birbirine yedirin.
  • Malzemeleri iki elinizin arasına alarak dağılınacak biçimde karıştırın.
  • Kum tanesi gibi olan hamuru kayısıların üzerine parçalayarak ekleyin.
  • Fırın tepsisini 180 dereceli fırına atarak takribî 40 dakika pişirin.
  • Tatlının üzeri kızarmaya başladığında çıkartabilirsiniz.
  • Kayısı crumble tatlısını, vanilyalı dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kayısı Crumble Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Hamurun cıvıklaşmasını önlemek için, kesinlikle soğuk tereyağı kullanın.
  • Çok tatlı hoşlanmıyorsanız, tereyağı ve unun içerisine toz şeker eklemeyin.
  • Malzemeleri aynılaştırmak için mikser de kullanabilirsiniz.
  • Dilerseniz, orman meyveleri, elma ve yulaf ile zenginleştirebilirsiniz.

1 Porsiyon Kayısı Crumble Kaç Kalori?

  • Kayısı crrumble tarifinin bir porsiyonu, takribî 110 kaloridir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın