Malzemeler
İç malzeme için
Sınanmış yemek tarifleri sunan Lezzet’in tatlı tarifleri listesinden iyi bir tercih.
Yumurta akı ve yoğurdu çukur bir kapta mikserle çırpın. Un, kabartma tozu ve pudraşekerini ilave edip yoğurun.
Kayık biçimli ufak tart kalıplarını yağlayın. Hazırladığınız hamuru merdaneyle açıp kalıpla kesin ve hamuru kalıbın içine yerleştirin. Evvelden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Soğumaya vazgeçin.
Balkabağını kibrit çöpü biçiminde doğrayın. Tencereye alıp üzerine şeker serpin ve suyu ilave edin. Orta ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğumaya vazgeçin.
Pişen kabakları kayık biçimli tartların içine süsleyici biçimde yerleştirerek paylaştırın. Üzerlerine ceviz serpin. Servis yapın.