Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kavun Sorbe

Kavun Sorbe

Kavun Sorbe Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kavun
  • 2-3 kaşık bal
  • 1 limonun suyu

Kavun Sorbe Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kavunu ufak parçalara ufalayıp, birbirine dokunmayacak biçimde buzluğa koyuyoruz.
  2. Birkaç saat kalması yeter, buzluktan çıkan kavunları rondoya atıyoruz.
  3. İçine bal ve limonu ilave ediyoruz. Balı kavunun tatlılığına göre ayarlayın, çok tatlıysa koymasanız da olur, tatsızsa bol koyun.
  4. Kelek çıkan kavunları da bu biçimde değerlendirebilirsiniz. Rondoda püre haline gelen kavunu bir kaba yerleştirip, tekerrür dondurucuya koyuyoruz.
  5. 4, 5 saat içinde hazır olur, ama siz ne zaman yemek isterseniz o zaman çıkarabilirsiniz.
  6. Çıkardıktan sonra 5 dakika beklesin, çok buz olduğu için kaşığa gelmez. Kokusuyla doyuyor insan, kesinlikle deneyin. Hem sıhhatli hem az kalorili.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın