Vişneli dolgu için vişne, şeker, limon suyu, tuz ve suyu tencereye koyup orta ateşte, şeker eriyene kadar sürekli karıştırarak pişcerahat. Üzerine unu ilave edip koyulaşana kadar pişcerahat. Ocaktan alıp soğuyana kadar bekleyin.
Crumble için bir çırpma kabında un, şeker, kabartma tozu, tuz ve tarçını karıştırın. Erimiş tereyağını ilave edip karıştırın ve 10 dakika bekletin. Hamuru elinize alıp fırın tepsisine serilmiş yağlı kağıt üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 10 dakika hafif kızarana kadar pişcerahat Fırından ilk çıktığında yumuşak olacak, soğudukça sertleşecek. Soğuduktan sonra kocaman parçalar halinde dağılın.
Vişneli dolguyu kavanoz içine 1-2 adalȩık doldurup, üzerine crumble ilave edin. Tekerrür vişneli dolgu ve crumble parçaları olacak şekilde kavanoz dolana kadar işlemi yineleyin.