Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,26
  • ALTIN
    %0,86
  • BIST
    %3,72
Kavala Tatlısı

Kavala Tatlısı

Kavala Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 250 g eritilip ılıtılmış tereyağı
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 2 damla limon syatnda eritilmiş
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon syat

İç malzemesi için

  • 2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yumurta akı
  • 4 çay kaşığı toz tarçın

Kavala Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Şurup için şeker ve syat orta boy bir tencerede orta ısılı ateşte ara sıra karıştırarak kaynatın. Limon syatnu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  • Hamur için ılık margarini derin bir karıştırma kabına alın. Üzerine sıvı yağ, süt ve yumurtayı ekleyin. Bir yemek kaşığının içine koyduğunuz karbonatın üzerine 2 damla limon sıkın ve karışıma ilave edin. Son olarak unu azar azar ilave ederek yoğtümörün. Kulak memesi kıvamında yoğrulmuş hamurdan oklava ile yarım santim kalınlığında dikdörtgen şeklinde bir hamur açın.
  • İç malzemeleri bir kabın içinde çatalla ezerek karıştırın. Sonra da bu cevizli iç malzemeyi yine çatalla hamurun her tarafına sürerek dağıtın. Hamurun uzun kenarından başlayarak sıkıca rulo şeklinde sarın ve keskin bir bıçakla 1-1.5 cm kalınlığında dilimleyin. Kestiğiniz dilimleri yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökün. Şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın