Katmerli Poğaça Tarifi ile beş çaylarında kendinizi ve hoşlandıklarınızı şımartmak ister misiniz kadınlar? Yanıtınız evet ise bugün sizler için hazırladığım tarifi kesinlikle uygulayın tenim. Hamur işi tarifimizin içi için kaşar peyniri seçim etsem de siz tutkunuza ve damak zevkinize göre değişik bir peynir seçebilirsiniz.
Katmerli Poğaça yerine değişik bir poğaça tarifi arayanlar için de çok özel bir alternatif sunabilirim. Sitemizde yer hamur işi kategorimizde Yeşil Mercimekli Poğaça tarifi de oldukça değişik tariflerimizden yalnızca biri. Her zaman ki gibi bu iki tarifimizin yanına sizin için önerebileceğim tatlı tarifi de hem sütlü hem de şerbetli tatlının sentezi Muhallebili Revani Tarifi olacak. Nefis beş çayları için bizi takip etmeye devam edin ve en ehemmiyetlisi de poğaça tarifimizi uygulayan tüm kadınlara basit gelsin…
3 Çay fincanı un
1 p. kuru maya
1 tane yumurta
1 çay b. yoğurt
1 çay b. sıvıyağ
alabildiği kadar ılık su
1 tatlı k. tuz
Arası için:
100 gr. margarin
İç harcı için:
1 Çay fincanı kaşar peyniri rendesi
Üzeri için:
yumurta sarısı
Çörek otu
Hamur yoğurma kabına unu alalım ortasını havuz gibi açalım, yumurta akını, kuru mayayı, yoğurt, akışkan yağı ve ılık su ilave edip yoğuralım. Kıvama gelen hamuru iki parçaya ayıralım. Hamur açma tahtasında merdane dayanağıyla açalım, açtığımız hamurların üzerine erittiğimiz margarini sürelim. İki hamuru üst üste koyup rulo yapalım,3 cm eninde parçalara keselim.
Kestiğimiz, hamur parçalarını elimizle açalım ortasına peynir alıp kapatalım, tepsiye dizelim, üzerine yumurta sarısı sürelim, çörek otu serpelim 200 derecelik ısıda pişirelim. Afiyet olsun.
GEREKLİ MALZEMELER 4 Kişilik
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar ılık su
1 çay kadehi akışkan yağ
1 çay kadehi yoğurt
1 yumurta
1 koli kuru maya
3 su kadehi un
Ara malzemesi
100 gram margarin
İç harcına kullanılan malzemeler
1 su kadehi rendelenmiş kaşar
Hamur işi Tarifi
Bir kaba unu koyun ve orta kısmına yumurtanın akını ilave edin ve üzerine mayayı koyun. Mayanın üzerine yoğurdu, yağı ilave edin. Kulak memesi kıvamında olana kadar suyu ilave edin ve yoğurun. Merdane ile açın iki denk parçaya ayırın ve margarini eritin açtığınız iki parça hamura sürün. Hamurları iyice rulo yapın. Hamurları üst üste koyun bu biçimde rulo yapın. 2 Parmak eni olacak biçimde ruloları kesin. Kestiğiniz parçaları el dayanağıyla açın ve kaşarı koyun ve kapatın üzerine yumurtanın sarısını sürün ve çörek otu serpin 200 derece de ısınan fırında pişirin.