Zorunlu malzemeler
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı irmik
2 yemek yemek kaşığı istikrarsız yağ
1 paket karbonat
Yeteri kadar un
Aralarını yağlamak için 2 yemek kaşığı tereyağ
Şerbeti için
4 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
1 dilim limon
Üzeri için araç gereç
File fındık, badem, fıstık
Katmer Tatlısı Tarifi
Tatlıyı yapmaya şerbetinden başlayalım. Bir tencerenin içine su ve toz şekeri koyun ve kaynaması için ocağa alın. Şerbet kaynamaya başladığında bir dilim limonun suyunu sıkın ve 3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Soğuması için kenara kaldırın.
Derince bir karıştırma kabına yoğurt, akışkan yağ, karbonat ve yumurtaları koyun ve mikserle ayrıntılarıyla çırpın. Üstüne irmiği ve unu da ilave edip yoğurmaya başlayın.Ortalama 10 dakika yoğurmanız tatmin edici gelecektir.
Ardından mutfak tezgâhını unlayıp hamuru çok fazla ince olacak şekilde açın. Açtığınız hamurun üzerine eritilmiş tereyağını dökün ve elinizle her yerine ayrıntılarıyla yayınlama. Yağlanmış hamuru rulo olacak şekilde sıkı sıkı dolayarak sarın. En son ucunu ıslatın ama hamur yapışsın ve açılmasın. Son yeri alta gelecek şekilde bir tepsiye alın ve buzdolabında 15 dakika istirahat etmek üzere kaldırın.
15 dakika sonra buzdolabından çıkarıp serçe parmağı kalınlığında dilimler halinde muhakkak.
Bol istikrarsız yağ koyduğunuz kızartma tenceresinde nar gibi kızarana değin kızartın ve kevgirle alıp birincil öncelikle yaptığınız şerbetin içine atın.
Katmer tatlısı şerbetini çekince servis tabağına alın.
Üstüne file fındıkları, bademleri, fıstıkları serpip servis edin.
Sağlık olsun…