2 yemek kaşığı sade yağ
8 adet baklavalık yufka
100 gr. kaymak
¼ su kadehi toz şeker
½ su kadehi toz antep fıstığı
½ su kadehi irmik
2 su kadehi süt
½ su kadehi toz şeker
Toz antep fıstığı
Süt, irmik ve toz şekeri bir sos tenceresine alın.
Kıvam alana kadar karıştırarak pişirin ve soğuması için kenara alın.
Sade yağınızı sos tenceresine alın ve eritin.
4 adet baklava yufkasını tezgahınıza koyun ve bir tabağı referans alarak yuvarlak baklava yufkaları elde edin.
Baklava yufkanızın ilk katını erittiğiniz sade yağla yağlayın.
Öbür yufkayı üzerine serin ve yağlayın.
Üzerine ortayı referans alarak hazırladığınız irmikten minik parçalar alarak yerleştirin.
Kaymaktan minik parçalar alarak irmiklerin yanlarına yerleştirin.
Toz antep fıstığı ve toz şeker serperek öbür kat yufkayı üzerine alıp elinizle çok hafif bastırın.
Üzerine sade yağ sürün ve öbür yufkayı da üzerine kapatıp onun üzerine de yağ sürün.
1 börek için toplam 4 kat baklava yufkası kullanmanız gerekiyor.
Tavanızı ocağa alın ve hafif ısıtın.
Tavanızı da sade yağla hafif yağlayın ve böreğinizi ısınan tavanıza alın.
Böreğinizin her iki tarafını da denk olacak biçimde pişirin.
Servis edeceğiniz tabağa alın ve üzerine antep fıstığı serpiştirin.
Böreğinizi dilimleyerek servis edin.
Yayın tarihi Oct 31 2020Oct 31 2020Kategoriler TatlılarEtiketler 11.sezon, 8.bölüm, arda türkmen, arda’nın mutfağı, baklavalık yufka, irmik, katmer, katmer börek, kaymak, lezzetli tatlılar, süt, tarif, tatlı, toz antep fıstığı, toz şeker, yemek