Katmer, Gaziantep ’ de sabah kahvaltılarında yenilen tatlı bir besin. İçerisinde, şeker, kaymak ve Antep fıstığı var. Konutta da yapılabilecek bir besin ama hamurunun hazır yufkadan daha ince açılması gerektiği için azıcık hüner isteyen bir şey. Ama ben yeniden de sınamak isteyenler için nasıl yapıldığını anlatmak istiyorum. Katmer yapan yerler katmer hamurunu muhakkak bir büyüklüğe gelene kadar merdane ile geri kalan kısmını ise elleri ile hamuru savurarak açıyorlar, böylece daha ince açılması sağlanmış oluyor. Açılan hamurun orta kısmına azıcık yağ serpeleyip sütle hazırlanmış kaymak* homojen olarak dağıtılır. Üzerine şeker ve Antep fıstığı serpilerek hamur zarf biçiminde kapatılır. Saç üzerinde veya teflon tavada pişirilebilir.
* Kaymak, süt ve irmik kullanılarak hazırlanıyor. 1 kadeh soğuk sütün içerisine bir yemek kaşığı irmik konularak karıştırıldığı yerde ateşe konur ve karıştırmaya devam edilir. Katılaşınca altı kapatılır. Kilis’te katmerin içine süt kaymağı konulur, ben hiç yemedim ama yiyenler daha ağır olduğunu söylüyorlar.