1 tatlı kaşığı saf salep içilen saleplerden konulmamalıdır
100 gram şeker
200 ml krema
1 fiske tuz
4-5 tatlı kaşığı ince kıyım antep fıstığı
2-3 tatlı kaşığı kocaman kıyım fıstık
Katkısız Antep Fıstıklı Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Dondurma kiminin hazırlanışı için antep fıstığı hariç tüm malzemeleri geniş bir tencerede 35-40 dakika koyu kıvam alıp yarıya düşene kadar kaynatıyoruz.
Salep tamamen parçalayıp çözülmeli. Bu müddet salebinizin niteliğine göre değişir. Daha sonra karışımımızı bir yere alıp soğumaya vazgeçiyoruz, bu düzeyde ara ara karıştırıyoruz. Soğuyunca kapalı bir kaba alıp buzdolabına koyuyoruz 12-24 saat.
Soğutma ve havalandırma 1 alternatif dondurma makinası olmayanlar için karışımı kabıyla birlikte içi buz dolu daha geniş bir kabın içine oturtuyoruz, 5 dakika mikserle karıştırıyoruz.
Daha sonra karışımı ve buzları buzluğa kaldırıyoruz 1 saat . Bu operasyonu 4-5 kere yineleyip daha sonra iyice koyu kıvam almış karışıma antep fıstıklarını atıp, bir kaba alıp buzluğa koyuyoruz.
Soğutma ve havalandırma 2. Alternatif dondurma makinanız var ise dün dondurucuda vazgeçtiğiniz aparatına karşımımızı döküyoruz, makinada 35-40 dakika istenilen kıvama erişiyor.
En son antep fıstıklarını atıyoruz. Dondurucuya dayanıklı kapaklı bir kaba alıp ertesi gün harcayabilirsiniz.
Tüketim en az bir gün dondurucuda beklettiğiniz dondurmayı buzluktan çıkarıp 5-10 dakika arası oda ısısında bekletip, dondurma kaşığı ile servis edin. Bu bazla yapılmış tariflerde netlikle donma oluşmaz. Afiyet olsun.