Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kat Kat İki Kat

Kat Kat İki Kat

Kat Kat İki Kat Tarifi İçin malzemeler

Beyaz kat için:

  • 4 su kadehi süt
  • 1 kutu vanilya
  • 1.5 yemek kaşığı darı nişastası
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 2 yumurta

Siyah puding için:

  • 3 su kadehi su
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı darı nişastası

Üzeri için:

  • 4 yemek kaşığı çikolata rendesi

Kat Kat İki Kat Nasıl Yapılır?

  • Beyaz puding için sütü orta boy tencereye aktarıp, şeker ve vanilyayı ilave ettikten sonra tel mikser ile karıştırın.
  • Üzerine nişasta, un ve yumurtaları da ilave edip çırpmaya devam ederek malzemeleri iyice karıştırın.
  • Tencereyi kısık ateşin üzerine oturtup tel mikser dayanağıyla kesintisiz karıştırarak, katılaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Kaynamaya başladıktan 1 dakika sonra ocaktan alıp kaselere, 5-6 cm yükseklikte olacak biçimde paylaştırın ve soğumaya bırakın.
  • Siyah pudingi için su ve şekeri ufak bir tencereye aktarın. Üzerine kakao ve nişastayı ilave ederek, tel mikser dayanağıyla karıştırın ve kısık ateşin üzerine alın. Kesintisiz karıştırmaya devam ederek katılaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Kaynamaya başlar başlamaz ocaktan alıp, soğumuş olan beyaz pudinglerin üzerine paylaştırın. Pudingleri buzdolabına koyup soğumalarını bekleyin. Servis yapmadan evvel üzerlerini çikolata rendesiyle süsleyin.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın