Kastamonu Malak Köle Hamuru Tarifi İçin Malzemeler
1, 5 su kadehi mısır unu
2, 5 su kadehi sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı pekmez
1 avuç kırılmış ceviz
2 yemek kaşığı
Bir kase su kaşıkları nemlendirmek için
Kastamonu Malak Köle Hamuru Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle tenceremize 2, 5 su kadehi suyu alalım ve 1 çay kaşığı tuzu ilave edelim.
Suyumuz kaynamaya başlayınca 1, 5 su kadehi mısır unumuzu içine dökelim ve kaşık yada mikser dayanağıyla karıştıralım.
Aralıksız karıştırarak koyu bir kıvam elde edelim pütürsüz olmasına dikkat edelim.
Koyulaşan mısır unumuzu ocaktan alalım ve kasedeki suyumuza iki yemek kaşığını daldırıp nemlendirelim.
Hamurumuzdan 1 kaşık alalım ve öteki kaşıkla üstüne azıcık bastırıp biçim almasını sağlayalım.
Her seferinde kaşıkları hamura yapışmaması için nemlendirelim.
Biçim verdiğimiz hamurların üzerine eritilmiş tereyağı, pekmez, ceviz serpelim ve sıcak servis yapalım. Anekdot:hamuru yaparkan çok cıvık olursa azıcık daha mısır unu ilave edebilirsiniz. Tereyag, pekmez ve cevizi kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.