Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,46
  • ALTIN
    %0,96
  • BIST
    %1,47
Kaşık Tatlısı

Kaşık Tatlısı

Kaşık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su kadehi un
  • 1 su kadehi şeker
  • 125 gram teremyağı
  • 1 koli vanilya
  • 2,5 su kadehi süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 tepeleme kaşık un
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurta sarısı
  • 60 gram bitter çikolata ben konutta olmadığı için damla çikolata kullandım 60 gram çikolata takribî 6-7 yemek kaşığı oluyor
  • Yarım su kadehi soğuk su

Kaşık Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Alt taban için;yağı eritip unu yağ ile pembeleşene kadar kavuruyoruz.İyi kavuralım yoksa un tadı kazanç.
  2. Kavurduğumuz yağ ve unun içine sütü ilave edip karıştıralım.
  3. Daha sonra şekeri ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştıralım iyi karıştıralım yoksa dibi meblağ.
  4. Muhallebi azıcık ılıttıktan sonra vanilini ilave edip blendır ile çırpalım daha akıcı bir kıvam alması için.
  5. Islattığımız borcama muhallebiyi döküp dolaba koyalım.
  6. Üst tabaka için ;çikolata ve su hariç tam malzemeleri ilave edip muhallebi kıvamı alana kadar karıştırarak pişirin.
  7. Muhallebi kıvamı alan supanglenin içine çikolata ilave edip eriyene kadar karıştırın.
  8. Supangleyi ocaktan alıp içine suyu ilave edip blendırdan geçirelim ve dolaptaki muhallebinin üstüne döküp ılıttıktan sonra dolaba koyup 2 saat soğumasını bekleyin ve servis edin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın