4 yumurtanın sarısını ve beyazını ayrı kaplara koyun.
Beyazları koyduğunuz kabın kuru olması gerekiyor ve beyazların içine nokta kadar dahi sarı karışmaması gerekli, yoksa beyazları çırparken kabartamayız.
Öncelikle yumurta aklarına 1. 5 çay kadehi şeker ilave edip mikserle 7-8 dakika yüksek devirde çırpalım…
Yumurta sarılarını da ayrı bir kapta mikserle 3-4 dk. çırpalım.
2 poşet krem şantiyi 1. 5 su kadehi soğuk sütle çırpalım.
Çırptığımız krem şantinin içine çırptığımız yumurta sarılarını ve beyazlarını ilave edip mikserle karışana kadar çırpalım…
Çırptığımız karışımı denk olarak 2 değişik kaba ayıralım.
Yarısına 1 tane limonun kabuğunu rendeleyip karıştıralım.
Öbür yarısına da 3 yemek kaşığı kakao ve damla çikolata ilave edelim.
Bisküvileri rondodan geçirin ve ceviz içi ile karıştırıp kare kalıbın tabanına bisküvileri yayın.
Beyaz kremşanti karışımını üzerine yayın.
Sonra kakaolu kremşanti karışımını da beyaz şantinin üzerine yayın.
Pasta 5- 6 saat derin dondurucuda durunca hazır oluyor. İstediğiniz kadar dilim alıp yeniden derin dondurucuda gizlemeniz gerekiyor.