Merhaba bedelli E- Tarifler takipçilerimiz, bugün sizler için itinayla seçtiğim hamur işi tarifimin ismi Kaşarlı poğaça Tarifi. Tarifimizin hem doyurucu hem de lezzeti ile gönül rahatlığı ile uygulayabileceğiniz bir hamur işi tarifi olduğunu söyleyebilirim.Şahsen çocuklarımıza pastanelerden alına hijyen olarak ne kadar pak olduğunu asla hipotez edemeyeceğimiz hazır poğaçaları almanın ne kadar doğru olduğu tartışılır diye düşünüyorum.
İşte sevgili hanımlar gerek yaşamda ki en bedelli varlıklarımız olan çocuklarımız için gerekse de davetlilerinize doyurucu bir ikram yapmak için hamur işi kategorimizin en çok hoşlanılan terfilerinden olan Kaşarlı poğaça sizlerle.. Kolay gelsin.
Yarım su kadehi sıvıyağ
120 gram margarin
1 tane yumurta
1 kase kaymak
yarım koli yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz tuz ölçüsünü artırmak size bağlı
1 tatlı kaşığı tozşeker
alabildiği kadar un
iç harcı için:
150 gram kaşar peyniri
Hamur yoğurma kabına, oda ısındaki tereyağını, kaymagı, tuzu, şekeri, yumurta akını ve sıvıyağı alalım karıştıralım. Ilık su ile sıvı hale getirdiğimiz maya ve un ilave edip yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edelim, limon büyüklüğünde parçalar koparalım, ortasını açalım kaşar peyniri rendesi yeteri kadar alıp elimizde yuvarlayalım. Isıya dayanıklı fırın kabını yağlayalım, hazırladığımız hamurları dizelim üzerine 30 dakika tepside dinlendirip fırça takviyesiyle yumurta sarısı sürelim.180 derecelik ısıda pişirelim. İçine sevginizi katmayı unutmayınız. Afiyet olsun.