Büyük bir karpuzun 4 de birini aliı çekirdeklerine dikkat edin robottan geçirmeden çekirdeklerini arının.
arpuzu robottan geçirirken içerisine 1 adet limonun suyunu ilave edin.
Daha sonra yarım kadeh vişne suyunu da ilave edip robottan geçirin. Ben konserve vişne hosafim vardı ondan suyundan yararlandım Sizin elinizde yoksa yarım kadeh vişnenin suyunu ve yarım kadeh şekeri bir tavaya alın.
Şeker eriyene dek karıştırıp ocaktan alın öyle karpuza ilave edin. Sakın kaynatmayın şekerin erimesi yeterlidir.
Robotta sürüklediğimiz karışımı ince geniş bir borcama alın dondurucunuza girecek kap olmasına dikkat edin.
Daha sonra dondurucuya alıp 1 saat bekletin 1 saat sonra çıkarıp çatal ile karıştırın tekerrür 1 saat sonra aynı harekâtı yapın meyvenin iyice buzlanmasını sağlayın. Daha sonra bu şahane sorbeyi servis edebilirsiniz.