Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %-0,67
  • ALTIN
    %1,01
  • BIST
    %1,67
Karpuzlu Kek

Karpuzlu Kek

Karpuzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı akışkan yağı
  • Küçük bağ ıspanak
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • Yaklaşık 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek yemek kaşığı un
  • 1 yemek yemek kaşığı darı nişastası
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı vişne suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 1 akarsu bardağı damla çikolata

Karpuzlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Başta ıspanaklarımızı yıkayıp haşlayalım ve sonradan blendırdan geçirip soğumaya bırakalım.
  2. Bambaşka bir kapta yumurta ve şekeri çırpalım.
  3. Gerisinde akışkan yağı ekleyip çırpmaya devam edelim sonradan ıspanak püresini ekleyip çırpalım en son katı malzemelerimiz ekleyelim un, hamur kabartma tozu ve vanilya ekleyip çırpalım.
  4. Tart kalıbımızı tereyağı ile yağlayıp kek hamurumuzu için dökelim evvelden 180°c ısıtılmış fırında pişirelim.
  5. Kekimiz pişerken o arada muhallebimizi yapalım tereyağı hariç tüm malzemelerimiz tencereye alıp ocakta kaynatalım.
  6. Kaynayan muhallebimizi ocaktan indirip tereyağı ekleyelim karıştırıp soğumasını bekleyelim.
  7. Sosumuza geçelim tüm malzemelerimiz sos tenceresine alıp ocağın üstünde kaynatalım sosumuz koyulaşınca ocaktan indirelim.
  8. Fırından meydana çıkan kekimizin üstüne hazırladığımız muhallebiyi dökelim sonra hazırladığımız sosu dökelim damla çikolata ile süsleyip servis edelim.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın