Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,12
  • EURO
    %0,81
  • ALTIN
    %-0,64
  • BIST
    %0,97
Karpuz Peltesi

Karpuz Peltesi

Karpuz Peltesi Tarifi İçin malzemeler

  • 5-6 dilim karpuz
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • File badem

Karpuz Peltesi Nasıl Yapılır?

  • Karpuzun çekirdeklerini ayıklayıp küçük doğrayın. Derin bir kaba alıp pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçiltihap. Bir tencereye aktarın. Su, mısır nişastası ve vanilyayı ilave edip karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişiltihap.
  • Pelteyi servis kaselerine hisseyleştırın ve buzdolabında soğutun. Üzerini file badem ile süsleyerek soğuk servis yapın.
  • Alternatif olarak portakal peltesi tarifine de göz atabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın