Karnabaharı ufak çiçeklere ayırın ve yıkayın. Bir kaseye ezilmiş sarımsakları, zeytinyağının yarısını, tuzu ve baharatları alıp karıştırın. Karnabaharları ilave edip karıştırın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye döküp yayın. Isıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Tencereye kalan zeytinyağını ve kocaman doğradığınız soğanı ilave edip soteleyin. Kocaman doğradığınız havuçları da ilave edip rengi dönünceye kadar soteleyin. Üzerine 4 su kadehi tavuk suyu ilave edip karıştırın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte havuç yumuşayıncaya kadar pişirin. Çorbayı el blenderin ’den geçirip tekerrür ocağa alıp kaynatın. Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. 5 dakika kaynatın ve ocaktan alın. Çorbayı kaselere aktarın. Üzerine sıcak karnabaharları paylaştırın ve servis yapın.
Karbanahar kullanmak istemiyorsanız, sade havuç çorbası tarifine göz atabilirsiniz.