Karnabahar Salatası Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- Yarım karnabahar
- 2 havuç
- 1 kırmızı soğan
- 2 yemek kaşığı kapari
- 4 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Sosu için
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı mayonez
- Tuz
Karnabahar Salatası Nasıl Yapılır?
- Karnabaharı minik parçalara ayırıp yıkayın. Süzdükten sonra bir kaseye alın.
- Havucu rendeleyin. Soğanı küp biçiminde doğrayın. Karnabahara ilave edin. Kapari ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın.
- Minik bir kasede sirke, mayonez, hardal, tuz ve zeytinyağını karıştırıp salataya ilave edin. İyice harmanlayıp servis tabağına aktarın.
- Karnabahar salatasını, normal köfte ile beraber servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Karnabahar Salatasının Püf Noktaları Nelerdir?
- Tarife başlamadan evvel karnabaharları elinizle ufalayın. Böylece ayrılmalarını önleyebilirsiniz.
- Haşlama esnasında ocağı kısık ateşte kullanın ve pişirme müddetini uzun tutmayın.
- Karnabaharların çıtır çıtır olması için, haşlama sırasında içerisine limon suyu veya tuz ilave edin.
- Salatanın sosunu servis edeceğiniz zaman ilave edin.
1 Porsiyon Karnabahar Salatası Kaç Kaloridir?
Karnabahar salatasının bir porsiyonu, takribî 50 kaloridir. C vitamini ve lif kıymeti yüksek olan bu tarifi, perhiz listelerinde ana öğün olarak harcayabilirsiniz. Fırında karnabahar tarifini de listenize ilave etmeyi unutmayın.
Yemeklerin lezzetini çoğaldıran ve aperitif olarak sunulan salata tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, gün sohbetlerinin bırakılmazı haline gelen patates salatası tarifine göz atabilirsiniz.