Karnabaharı kocaman parçalara ayırıp tuzlu suda 15 dakika haşlayın. Süzdükten sonra çatalla ezin.
Taze soğanı ince, kırmızı biberi küp biçiminde doğrayarak ilave edin. Yumurta, rendelenmiş kaşar peynir, kimyon, karabiber, tuz ve unu ilave edip yoğurun.
Karışımın üzerini örterek 30 dakika buzdolabında bekletin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yassı köfteler hazırlayın. Galeta ununa bulayarak asabi yağda altın rengi oluncaya kadar kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını süzdürün.
Yoğurda sarımsak rendeleyin. Dereotunu ince kıyıp ilave edin ve karıştırın. Köftelerin üzerine yoğurt sosundan dökün. Pulbiber serpiştirerek servis yapın.
Hafifliği ile öğrenilen fırında karnabahar tarifini sınamayı unutmayın.
Farklı bir tarif teklifi için, patlıcanlı köfte tarifine göz atabilirsiniz.