Muhallebi için
Kayısılı pelte için
Kivili pelte için
Çilek püresi için
Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi gizeme tatlı tarifleri kısmından seçtiğiniz karmaşık
meyveli muhallebide.
Muhallebi için; süt, yumurta sarısı, nişasta ve tozşekeri bir kapta mikserle çırpın. Tencereye alıp kısık ateşte
aralıksız karıştırarak göz göz olana kadar pişirin. Ilınmaya vazgeçin.
Kivili pelte için; kivileri atayıp ezin. Su, nişasta ve şekeri ilave edip kısık ateşte pelte kıvamında koyulaşıncaya
kadar pişirin. Limon suyunu ilave edip 1 taşım daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya vazgeçin.
Kayısılı pelte için; kayısıların çekirdeklerini çıkarıp robotta ezin. Su, şeker ve nişastayı ilave edip kısık ateşte
pelte kıvamında koyulaşıncaya kadar pişirin. Soğumaya vazgeçin.
Çilek püresi için; çilekleri arınıp robotta ezin.
Servis bardaklarına renk başkalaşımlarına göre kat kat yayın. Her katı ilave ettikten sonra buzlukta katılaşıncaya
kadar bekleyip sıralamayı bitirin. Buzdolabında 1 saat bekletip servis yapın.