Karmaşık Ege Otları Kavurması Tarifi İçin malzemeler
2 kuru soğan
1 demet ısırgan ot
1 demet ebegümeci
1 demet ıspanak
1 demet hardal otu
1 demet tilkişen
Kurutulmuş kırmızı biber
Zeytinyağı
Tuz-Karabiber
Servis için
Sarımsaklı yoğurt
Karmaşık Ege Otları Kavurması Nasıl Yapılır?
Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında kavurun. İri doğradığınız kurutulmuş acı biberi ekleyip hafif kızartın. Önceden yıkayıp doğradığınız otları ilave edin ve orta ateşte pişene kadar kavurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Ocaktan alıp ılındıktan sonra servis tabağına aktarın ve üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip servis yapın.