İç harcı için:
Üzeri için:
Yapılışı
İç harcını hazırlamakla başlayın. Kuru kayısı ve incirleri minik minik doğrayın. Elmaları rendeleyin.
Kuru üzüm, kayısı, elma rendesi, toz şeker ve tarçını bir tavaya alın ve 5-6 dakika pişirin.
İç harcı soğumaya bırakın. Bu sırada hamurunu yapın.
Un hariç bütün malzemeleri güzelce karıştırın.
Unu yavaş yavaş ilave edin.
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru dilediğiniz gibi şekillendirin.
Hamura oyuklar açın ve iç harcından ilave edin.
Bu işlemleri bütün hamur bitene kadar tekrarlayın.
Hamur parçalarını önce yumurta akına daha sonra cevize batırarak önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20-25 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
Pişen kurabiyeleri fırından çıkarın. Üzerine hemen 1 tatlı kaşığı pekmez dökün.
Dilediğiniz kuru yemişlerle süsleyebilirsiniz. Kurabiyeleriniz hazır.
Saklama kabının içinde buzdolabında 1-2 haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.