Merhaba kıymetli ziyaretçilerimiz, sütlü tatlılara fazla yakıştırdığım bisküvi kedidili Karamelli Tatlı Tarifi (kedi dilli) tatlıya öbür bir lezzet ve tat verdi. Çocuklar göre 2 saat içinde silip süpürüldü 🙂 Karamelli olmasının da bunda payı vardır mutlaka, bilirsiniz keramele çocuklar bayılır. Çocuklarım benim hazırladığım yemekleri ve tatlıları tükettiklerinde yüzümde ama açıklama dünyayı kurtarmış bir insan ifadesini alıyormuş. Eee haksızmıyım, ne olduğunu bilmediğim hangi katkı malzemesini kullandığını bilmediğim bilmem ne markasının ürününü yemekten alıkoydum, eksik mı?
Karamelli Tatlı yapımı kolay kısa sürede hazırlayabilirsiniz, sadece çocuklara hitap eden bir tanımlama değil. Evin büyümeyen çocuklarınada hitap edecektir. Mutlaka deneyin, basit gelsin…
1 paket kedi dili
1 kilo, süt
170 gram (1 su bardağı) toz şeker
7 gram (1 çorba kaşığı) nişasta
9 gram (1 çorba kaşığı) un
1 Paket vanilya
Tabanı için malzeler:
Dört tane kocaman şeftali
250 gram (1 su bardağı ) süt
Karemel malzemeleri:
210 gram krema (1 su bardağı)
170 gram (1 su bardağı) şeker
Orta zirve bir tencereye sütü alalım, üstüne şeker, nişaşta ve un ilave edelim çırpma teli ile çırpalım. Tencereyi ocağın üzerine alalım karıştırarak pişirmeye başlayalım, kıvama gelince altını kısalım vanilayayı ek edelim ve çarçabuk karıştıralım bir kaç dakika daha kaynatalım ve ocaktan alalım.
Kedi dillerini kıralım kase ya da kupların alt kısmına koyuyoruz, bisküvilerin üzerlerine süt ile ıslatıyoruz bisküvilerin üzerine küp biçiminde doğradığımız şeftali, şeftalinin üzerine muhallebi ek edelim.
En üste sütle ıslattığınız kedi dili bisküvisi koyalım, kupları bir kenara soğuması için alalım. Ilınınca buzdolabında soğumaya bırakalım.
Biz giderken karamelini hazırlayalım, bunun için şekeri bir tavaya alalım kısık ataşte keramel rengi alana değin kavuralım. Karemal (karamel rengi olacak) hazır olunca içine kremayı ilave edelim bir kaç taşım kaynayınca ocaktan alalım.
Soğuyan tatlımızın üstüne hazırladığımız karamelli krema karışımı dökerek servise sunalım.
Afiyet olsun….