Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Karamelli Tatlı Tarifi (kedi dilli)

Karamelli Tatlı Tarifi (kedi dilli)

Merhaba kıymetli ziyaretçilerimiz, sütlü tatlılara fazla yakıştırdığım bisküvi kedidili Karamelli Tatlı Tarifi (kedi dilli)  tatlıya öbür bir lezzet ve tat verdi. Çocuklar göre 2 saat içinde silip süpürüldü 🙂 Karamelli olmasının da bunda payı vardır mutlaka, bilirsiniz keramele çocuklar bayılır. Çocuklarım benim hazırladığım yemekleri ve tatlıları tükettiklerinde yüzümde ama açıklama dünyayı kurtarmış bir insan ifadesini alıyormuş. Eee haksızmıyım, ne olduğunu bilmediğim hangi katkı malzemesini  kullandığını bilmediğim bilmem ne markasının ürününü yemekten alıkoydum, eksik mı?

Karamelli Tatlı yapımı kolay kısa sürede hazırlayabilirsiniz, sadece çocuklara hitap eden bir tanımlama değil. Evin büyümeyen çocuklarınada hitap edecektir. Mutlaka deneyin, basit gelsin…

 

Karamelli Tatlı Tarifi (kedi dilli) için malzemeler

1 paket kedi dili

1 kilo, süt

170 gram (1 su bardağı) toz şeker

7 gram (1 çorba kaşığı) nişasta

9 gram (1 çorba kaşığı) un

1 Paket vanilya

Tabanı için malzeler:

Dört tane kocaman şeftali

250 gram (1 su bardağı ) süt

Karemel malzemeleri:

210 gram krema (1 su bardağı)

170 gram (1 su bardağı) şeker

Karamelli Tatlı Tarifi (kedi dilli)

Orta zirve bir tencereye sütü alalım, üstüne şeker, nişaşta ve un  ilave edelim çırpma teli ile çırpalım. Tencereyi ocağın üzerine alalım karıştırarak  pişirmeye başlayalım, kıvama gelince altını kısalım vanilayayı ek edelim ve çarçabuk karıştıralım bir kaç dakika daha kaynatalım ve ocaktan alalım.

Kedi dillerini kıralım kase ya da kupların  alt kısmına koyuyoruz,  bisküvilerin üzerlerine süt ile ıslatıyoruz  bisküvilerin üzerine küp biçiminde doğradığımız şeftali, şeftalinin üzerine muhallebi  ek edelim.

En üste sütle ıslattığınız kedi dili bisküvisi koyalım, kupları bir kenara soğuması için alalım. Ilınınca buzdolabında soğumaya bırakalım.

Biz giderken karamelini hazırlayalım, bunun için şekeri bir tavaya alalım kısık ataşte keramel rengi alana değin kavuralım. Karemal (karamel rengi olacak) hazır olunca  içine kremayı ilave edelim bir kaç taşım kaynayınca ocaktan alalım.

Soğuyan tatlımızın üstüne hazırladığımız karamelli krema karışımı dökerek servise sunalım.

Afiyet olsun….

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın