Kekimiz için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz .
Daha sonra sıvı yağ, süt, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip spatula ile karıştıralım.
Tart kalıbı küçük olduğu için bu ölçülerde yapın, ekstra malzeme koymayın, kabarıp dışına taşar .
Tereyağı ile yağlayıp azıcık un serptiğimiz kalıbımıza hamuru dökelim.
180 derece ısıttığımız fırında yaklaşık 15 dk kadar pişirelim. çabuk pişiyor
Karamelin yapılışı;1 su bardağı şekeri tavaya alın, şeker eriyene kadar kaşık değdirmeyin, arada kenarlarından yakalayıp hafif sallayarak şekeri eritelim‼️
Azıcık orta ateşte yapın, yüksek ateşte çabuk eriyor ve yanık tadı olur.
Karamelin rengini nasıl seviyorsanız o kadar yakıp, eritin. ‼️ ben çok koyu sevmiyorum, rengi dönünce karıştırmaya başladım
Daha sonra tahta kaşıkla şekeri karıştırın, demir kaşık kullanmayın hemen yapışıyor‼️
Daha sonra 2 yemek kaşığı tereyağı ve sıvı kremayı ekleyip, karıştın.
Şehirk sertleşiyor ama süratlice karıştırınca geçiyor.
Şehirk su gibi oluyor ama azıcık bekleyince koyu kıvamı alıyor ‼️
En son ben süzgeçten geçiriyorum daha pürüzsüz olsun diye.
Pişen kekimizin üzerine karameli dökün, üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben beyaz çikolata ile şerit halinde yapıp, kürdanla şekşehir verdim