Lezzet , sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım…
Pirinç unu, nişasta ve unu 1 su kadehi suda eriyene kadar karıştırın. Süt, şeker ve unlu karışımı tencereye alıp karıştırın.
Kısık ateşte tahta kaşıkla kesintisiz karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Birkaç dakika karıştırmadan pişirip ocaktan alın.
Küçük sırça kalıpları folyo ile kaplayın. Hazır keki yuvarlak kalıpla kesip kalıpların dibine yerleştirin. Gül suyu ile nemlendirin. Üzerine muhallebiyi döküp buzlukta katılaşana kadar bekletin.
Karamel için şeker ve suyu tavada şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin. Limon suyunu ilave edip ağdalaşana kadar pişirmeye devam edin.
Karameli yağlı kağıdın üzerine süsleyici bir biçimde döküp katılaşana kadar bekletin. Tatlıyı servis tabaklarına ters çevirip alın.
Çevresini fındıkla süsleyip üzerine karamel çubuklarını ilave edin. Servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, çilek sosu ile lezzetlendirilmiş bayağı su muhallebisi tarifine de göz atabilirsiniz.