Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %-0,20
  • ALTIN
    %1,47
  • BIST
    %0,28
Karamelli Şekerleme

Karamelli Şekerleme

Karamelli Şekerleme Tarifi İçin malzemeler

  • 3 su bardağı beyaz damla çikolata
  • 340 g yoğunlaştırılmış süt
  • 60 g yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım tatlı kaşığı vanilya özü
  • 1 su bardağı kırılmış pikan cevizi 
  • Yarım su bardağı karamel sosu

Karamelli Şekerleme Nasıl Yapılır?

  • Beyaz damla çikolata, yoğunlaştırılmış süt ve tereyağını bir kaba alıp benmari usulü eritin. Vanilya özü ve kırılmış pekan cevizlerini ilave edip karıştırın. 
  • Harcı yağlı kağıt serili bir tepsiye 2 cm kalınlığında yayın. Üzerine karamel sosu döküp bıçak yardımı ile yuvarlak şekiller verin. Buzdolabına alıp 5-6 saat bekletin. Küçük kareler kesip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın