Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.
DOLAR
%0,18
EURO
%-0,62
ALTIN
%1,50
BIST
%1,94
İstanbul
Ankara
izmir
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Mersin
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
TARİH: 22.11.2024
ÜYE GİRİŞİ
KAYIT OL
Anasayfa
Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pasta Tarifleri
Meyveli Tatlılar
Kek Tarifleri
Dondurmalı Tatlılar
Çikolatalı Tatlılar
Karışık Tatlı Tarifleri
Diyet Tatlılar
Hakkımızda
İletişim
»
Şerbetli Tatlılar
»
Karamelli Revani
Facebook
Twitter
Google+
11 Nisan 2018
0
1200
+
-
Karamelli Revani
Malzemeler
3 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı irmik
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 küçük portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
Şerbeti İçin
2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı
Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
Sonra yağı, yoğurdu, irmiği ve portakal kabuğu rendesini ilave edip çırpın.
Daha sonra unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip çırpın.
Yağladığınız tepsiye dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Soğumasına yakın şerbeti hazırlamaya başlayın.
Toz şekeri çelik tencereye koyun.
Tahta kaşıkla karıştırarak erimesini sağlayın.
Eritirken şekeri yakmayın.
Eridikten sonra 3 su bardağı sıcak suyu yavaş bir şekilde ekleyin.
Şeker tamamen eriyene kadar kaynatın. Şeker eridikten sonra limon suyunu ekleyip kaynatın.
Daha sonra ocaktan alıp ilk sıcaklığının geçmesi için 4-5 dakika bekletin.
Soğuk kekin üzerine ilk sıcaklığı geçen şerbeti dökün.
Üzerini tepsi ile kapatıp dinlendirin.
Şerbetini iyice çektikten sonra tepsiyi tatlının üzerinden kaldırıp servis edin. Afiyet olsun.
Sosyal Medyada
Paylaşın:
Like
Tweetle
+1
Pinterest
Linkedin
Etiketler:
Karamelli Revani
Karamelli Revani nasıl yapılır
Karamelli Revani tarifi
lezzetli revani yapılışı
İlginizi Çekebilir
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Ballı Soslu Puding
Önceki Yazı
Evde Cocostar Yapımı
Sonraki Yazı
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
BİRDE BUNLARA BAKIN
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
Cevizpare Tatlısı
Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?
Cevabı iptal etmek için tıklayın.
Yorum yazmak için
giriş
yapmalısın
1
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
2
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
3
Tam Ölçülü Un Helvası
4
Suffle
5
Cevizli Bulut Kek
6
Waffle Tarifi
7
Fırında Sütlaç
8
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
9
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
10
Cevizpare Tatlısı