Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Karamelli Muhallebi

Karamelli Muhallebi

Karamelli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 kutu krema
  • 1.5 kutu burçak bisküvi

Karamelli Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle karamel sosunu hazırlayalım.
  2. Bi tencereye 1 su kadehi şekeri dökelim minik göz ocakta en kısık ateşte erimeye vazgeçelim.
  3. Ara ara tencereyi sallayalım ki eriyen şekerimiz yanmasın .
  4. Şekerimizin hepsi eriyince üzerine 1 yemek kaşığı margarin ilave edelim süratli süratli karıştıralım.
  5. Daha sonra 1 kutu krema ilave edip ocağın altını kapatalım hoşça karıştıralım ki topak olmasın.
  6. Hazırladığımız karameli soğumaya vazgeçelim.
  7. Bir tencereye sütümüzü, yumurta sarısını ,un ,nişastayı ,şekeri ilave edelim.
  8. Hoşça çırparak pişirelim pişen muhallebimizin altını kapatalım içerisine margarin ve vanilya ilave edelim karıştırıp kenara alalım.
  9. Burçak bisküvilerimizi robottan geçirip toz haline getirilelim istediğimiz cupların en altına toz haline getirdiğimiz bisküvilerden dökelim .
  10. Üzerine muhallebi ilave edelim tekerrür bisküvi döküp tekerrür muhallebi ilave edelim.
  11. En üzerine soğuttuğumuz karamelden dökelim ve istediğimiz gibi süsleyelim. ben üzerine file fındık ve pasta süsü kullandım .

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın