Sütümüz süt reçelimiz soğuyunca ben içine 1 kutu vanilya da ekledim. isteğe bağlı
Süt reçeli ve krem şantiyi iyice çırpıp dondurma kabına koyup buzluğa atıyoruz.
Dondurma kabının içine 2 katlı streç serdim.
Soğuduktan takribî 5 saat sonra ilk streç desteğiyle dondurmayı alıp kabın içine 1 cm kalınlığında kadayıf döşedim ve dikkatli bir biçimde dondurmayı tekerrür yerine koyup 5 saat daha buzluğa attım.
Değişik streci ise dondurma kabını ters çevirdikten sonra rahat çıkması içindir.
Servis ederken de karamelli sosla sunum yaptım.
Karamel için ise şekeri 5-6 yemek kaşığı suyla beraber eritip, koyu kahverengiye dönerken margarini içinde eritip sonra kremasına ilave ettim.
Soğuduktan sonra serviste kullandım. Karamelle beraber fazla şekerli olur diyorsanız üstüne onun yerine fındıkta serpebilirsiniz. Not: kadayıfta buzlanma ya da sertleşme olmadı. O olasılığı düşünerekten 5 saat sonra altına ilave ettim. Ve dondurmanın ilk yumuşaklığı kadayıfı içine sürüklemesin diye. Biz dostlarla hoşlanarak yedik : afiyet olsun.