Öncelikle şerbeti için şekeri orta boy bir sos tenceresine alın. Şeker hafifçe eriyip esmerleşinceye kadar karamelize edin. Dikkatlice suyu ekleyin ve orta ateşte şeker tamamen eriyinceye kadar pişirin. 8-10 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın.
Karamelli pudingi 2,5 su bardağı süt ile kıvam alıncaya kadar pişirin ve soğuması için kenara alın.
Şeker ve yumurtayı krema kıvamı alıncaya kadar çırpın. Un, irmik, kabartma tozu, vanilyayı ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Kelepçeli bir kabın tabanına ve yanlarına yağlı kağıt döşeyin. Kek hamurunu kalıba alın ve 180 derece önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 20 dakika (içi kuru çıkıncaya kadar) pişirin. Pişen keki soğumaya bırakın.
Soğuyan keki enine 2 parçaya bölün ve bir tepsiye alın. Tabanına bir kepçe yardımıyla şerbet verin ve çekmesi için bekleyin.
Soğuyan pudingin içine 1 paket toz krem şantiyi ekleyin ve 3-4 dört dakika çırpın. Hazırladığınız kremayı kek tabanının üstüne yayın.
Kekin üst kısmını 8 eşit parça olacak şekilde dilimleyin. Kremanın üstüne dikkatlice yerleştirin ve kepçe yardımıyla şerbetleyin.
Tüm şerbetini çeken tatlıyı kremşanti ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.