Karamelli Fındıklı Çikolatalı Tart Tarifi İçin Malzemeler
️Oda sıcaklığında margarin 150 gram
️1 su kadehinden 1 parmak yetersiz pudra şekeri
️2-3 su kadehi un
️1, 5 su kadehi şeker
️1 yemek kaşığı tereyağ
️1 koli akışkan krema
️2 su kadehi fındık
️2 koli bitter çikolata benmari usulü 160
Karamelli Fındıklı Çikolatalı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Hamuru için: margarin ve pudra şekeri karıştıralım. Sonra unu hakimiyetli biçimde ilave edip yoğuralım. İki yağlı kağıt arasında hamuru açalım. Hamuru tart kalıbına yayalım.
Hamur kabarmasın diye çatal daldıralım. Sonra ısınmış fırında 180 derecede 25-30 dakika pişirelim.
Karamel için: tavaya şekeri yayalım. Orta ısıda şeker eriyince rengi karamel olunca tereyağ ilave edip karıştıralım. Sonra akışkan kremayı ilave edip tekerrür karıştıralım Burada karamel katı bir hal alabilir ama yavaş yavaş eriyecektir
Sonra karameli soğumaya vazgeçelim. Soğuyan karamelin üzerine fındık döküp karıştıralım. Soğumuş olan tartın üzerine karameli yayalım. Sonra üzerine benmari usulü eritilmiş çikolatayı dökelim. Afiyet