1 Su kadehi toz şekerdamak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz
7-8 damla limon suyu
Kakaolu taraf için:
4 Yemek kaşığı kakao
1 çay kadehi tozşeker
1 tatlı kaşığı tereyağ tepeli
1/2 yarım çay kadehinden azıcık fazla süt kadehin 4/3 kadar
Karamelli Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Krem şanti ve sütü bir kaba alarak katılaşana kadar çırpıp buzdolabına kaldırıyoruz.
Yumurta, limon ve toz şekeri şekeri damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz karamel sos döküleceği için, ben kullandığım şeker ölçüsünü malzemelere yazdım ayrı bir kapta köpük köpük olana kadar çırparak, dolaptan çıkardığımız krem şantiyide katıp çırpmaya devam ediyoruz. krem şantiyi, yalnızca yumurta ve şekeri çırpana kadar dolapta beklettim
Sadesi için yarısını bir kaba boşaltarak buzluğa kaldırıp, öteki yarısına da kakao katıp azıcık daha çırpıp başka bir kaba boşaltıp onuda buzluğa kaldırıyoruz. bir gece buzlukta beklettim
Karamel için yanmaz tavaya toz şekeri dökerek evvel orta sıcaklıklı ocakta, sonra şeker alttan erimeye başlayınca kısık ateşte iyice erimesini bekliyoruz hiç kaşık sürmeden.
Tamamen eriyen ve karamel rengini alan şekere tereyağını ilave ederek karıştırıyoruz, ardındanda sütü bu karışıma ilave ediyoruz, tabiki sürekli karıştırarak, bu düzeyde sütle buluşan karamel topaklanabilir hiiç telaş etmeyin, sürekli karıştırınca eriyiveriyor.