Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Karamelli Dondurma

Karamelli Dondurma

Karamelli Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo taze inek sütü
  • 1 su kadehinden 1parmak beceriksiz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 kutu süt kreması200ml

Karamelli Dondurma Tarifi Yapılışı

  1. Taze inek sütünü tencereye koyup kaynatalım.
  2. Kaynayınca kısık ateşte arada karıştırarak 40dakika pişirelim.
  3. Bu sırada karamel için tavaya şekeri koyalım.
  4. Eriyip karamel rengini alınca içine tereyağını ilave edip karıştıralım.
  5. Hemen ardından süt kremasını katıp şeker tamamen eriyinceye kadar pişirelim.
  6. Karameli sütün pişme dakikası dolunca süte ilave edelim.
  7. Beraber 5dakika daha pişirelim.
  8. Uygun bir kaba döküp oda sıcaklığına gelince dondurucuya koyalım.
  9. 2saat sonra çıkarıp çatalla ezelim.
  10. Tekerrür dondurucuya kaldıralım.
  11. Yeniden 2saat sonra çıkarıp ezelim ve tamamen donmaya vazgeçelim.
  12. Sonra afiyetle serin serin yiyelim.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın