Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,07
  • EURO
    %-0,24
  • ALTIN
    %-0,48
  • BIST
    %0,67
Karamelli Çikolatalı Tart Kek

Karamelli Çikolatalı Tart Kek

Karamelli Çikolatalı Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta (oda ısısında)
  • 1 dere bardağı şeker
  • 1 dere bardağı süt
  • Yarım çay bardağı değişken yağ
  • 2 nehir bardağı un (elenmiş)
  • 2 yemek yemek kaşığı  kakao
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 kutu süt kreması (200 ml)
  • 1 yemek yemek kaşığı tereyağı
  • 1 nehir bardağı krema
  • 80 gram bitter çikolata

Karamelli Çikolatalı Tart Kek Tarifi Yapılışı

  1. Kek malzemelerini çırparak kek harcını margarinle yağlanmış tart kalıbına döküp 170* derece ısıtılmış fırında 15 -20 dk pişirin.
  2. Fırından çıktıktan sonra birincil sıcağı çıkınca servis tabağına ters çevirin.
  3. Karameli için, şekeri minik bir tencereye alın. Kısık ateşte sıvılaşmasını bekleyin, sonra en kısık ayara alın.
  4. Kaşıkla karıştırarak şekerin yanmadan erimesini sağlayın.
  5. Şeker tamamen eriyip hiç topak kalmayınca tereyağı ekleyin ve çarçabuk karıştırın.
  6. Tereyağı da eriyince oda sıcaklığındaki kremayı ekleyin.
  7. Bu aşamada karamelin yanmaması için ocağın altını kapatın ve karıştırmaya devam edin.
  8. Şeker soğuk olan kremayla buluşunca kaskatı kesilecektir.
  9. sonradan her yerde kısık ateşte kaynatın ve karameli eritin.
  10. Şekerler ayrıntılarıyla eriyene dek aralıksız karıştırmaya devam edin, sonradan ocaktan alın.
  11. Oda sıcaklığına gelince kekin üstüne döküp yayın. Buzdolabında 1 -2 saat bekletin.
  12. Ganaj için, kremayı minik bir tavaya alıp kaynayana değin ısıtıyoruz.
  13. İçine çikolatayı atıp eriyoruz, oda ısısına geldiğinde dolaptan keki çıkarın ve karamelin üstüne, ganajı dökün.
  14. en az 1 saat buzdolabında dinlendirip dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın