Malzemeler
Karamel için
Üzeri için
Karamel için 1 su kadehi toz şekeri yapışmaz yüzeyli tavada karamel rengini alıncaya kadar eritin. Üzerine 1 kutu krema ve limon suyunu ilave edip süratli bir biçimde karıştırın. Tüm malzemeler karıştıktan sonra serin bir yerde bekletip sertleşmesini sağlayın. 200 gr bitter çikolatayı 1 yemek kaşığı tereyağı ile beraber benmari usulü eritin. Ocaktan alıp parçaladığınız kakaolu kekin üzerine ilave edip iyice karıştırın. Son olarak üzerine 3 yemek kaşığı krema ilave edip karıştırdıktan sonra ceviz büyüklüğünde bezeler yapın. Alüminyum folyo üzerine her bezeyi çok ince olmayan dikdörtgen biçimde açın. Karamelden bir parça koparıp elinizle uzun rulo yapın. Dikdörtgenin uzun kenarına paylaştırıp rulo biçiminde yuvarlayın. Elinizle çatlak olan yerlerini kapatın. Tüm bezelere aynı operasyonu uygulayın. Buzdola-bında donmasını bekleyin. 250 gr bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Hazırladığı-nız karamelli çikolataları erittiğiniz çikolataya daldırıp her tarafını bulayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Çikolata donunca üzerine renkli pasta ziynetleri ile süsleyin. Servis yapın.