Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,02
  • EURO
    %-0,04
  • ALTIN
    %-0,05
  • BIST
    %-0,25
Karamelli Armut Tatlısı

Karamelli Armut Tatlısı

Karamelli Armut Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 6 armut
  • 100 gr tereyağı
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 4 kahve fincanı toz şeker
  • 1 çay kadehi krema
  • 1 çorba kaşığı su

Hamur için

  • 2 su kadehi un
  • Bir tutam tuz
  • 125 gr margarin
  • 75 gr tereyağı
  • 3 çorba kaşığı su

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • 2 çorba kaşığı susam
  • 1 çay kadehi pudra şekeri
  • 1 su kadehi böğürtlen püresi

Karamelli Armut Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Margarini ve 75 gr tereyağını oda ısısında yumuşatın. Un ve tuzu hamur yoğurma  kabına eleyip harmanlayın.
  • Yağları ve suyu ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru folyoya sarıp buzdolabında yarım saat bekletin.
  • Karamel sos için; Şeker ile limon suyunu tahta bir kaşıkla devamlı karıştırarak karamelize edin.
  • Su, 100 gr tereyağı ve çırpılmış kremayı ilave edip 1-2 dakika daha karıştırın.
  • Armutların kabuklarını ceddip geniş bir tavaya alın. Karamelli sosu üzerine döküp kısık ateşte tavayı sallayarak 4-5 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya vazgeçin.
  • Hamuru bolca un serpilmiş tezgahın üzerinde yarım santim kalınlığında açın.
  • Bu kalın yufkayı armutların her birini saracak biçimde parçalara kesin. Armutları hamur parçalarına sarıp çevresini susama bulayın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Evvelden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında hamur kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırından alıp ılınmaya vazgeçin. Böğürtlen püresi ile ılık ya da soğuk servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın