Margarini ve 75 gr tereyağını oda ısısında yumuşatın. Un ve tuzu hamur yoğurma kabına eleyip harmanlayın.
Yağları ve suyu ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru folyoya sarıp buzdolabında yarım saat bekletin.
Karamel sos için; Şeker ile limon suyunu tahta bir kaşıkla devamlı karıştırarak karamelize edin.
Su, 100 gr tereyağı ve çırpılmış kremayı ilave edip 1-2 dakika daha karıştırın.
Armutların kabuklarını ceddip geniş bir tavaya alın. Karamelli sosu üzerine döküp kısık ateşte tavayı sallayarak 4-5 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya vazgeçin.
Hamuru bolca un serpilmiş tezgahın üzerinde yarım santim kalınlığında açın.
Bu kalın yufkayı armutların her birini saracak biçimde parçalara kesin. Armutları hamur parçalarına sarıp çevresini susama bulayın.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Evvelden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında hamur kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından alıp ılınmaya vazgeçin. Böğürtlen püresi ile ılık ya da soğuk servis yapın.