Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,01
  • EURO
    %0,27
  • ALTIN
    %-0,02
  • BIST
    %0,04
Karamelize Soğanlı Pırasa Çorbası

Karamelize Soğanlı Pırasa Çorbası

Karamelize Soğanlı Pırasa Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 100 gr tereyağı
  • 3 pırasa
  • 4 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su kadehi et suyu
  • 4 su kadehi sıcak su
  • 200 ml krema
  • Tuz
  • Karabiber

Karamelize Soğanlı Pırasa Çorbası Nasıl Yapılır?

Pırasaları ince doğrayın. Soğanların kabuklarını ceddip yarım ay biçiminde doğrayın. 70 gr tereyağını tencereye alıp eritin. Rendelenmiş sarımsak, pırasa ve soğanların yarısını ilave edip yüksek ateşte 10 dakika soteleyin. Ocağın ateşini kısıp sık sık karıştırarak rengi koyulaşıncaya kadar takribî 25 dakika pişirin. Et suyu, su, tuz ve karabiberi ilave edip 15 dakika kaynatın. Blender ile pürüzsüz hale getirin. Kalan tereyağını tavada eritip ayırdığınız soğanları kısık ateşte karamel rengini alıncaya kadar takribî 45 dakika pişirin. Çorbayı orta ateşte ısıtın. Kremayı ilave edip karıştırın. Kaselere paylaştırıp üzerine karamelize soğan ilave edin ve sıcak servis yapın.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın