Malzemeler
Karamelize soğan için
Üzeri için
Ezdiğiniz sarımsağı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Kabuklarını atayıp küp doğradığınız patatesleri de ilave edip 5-6 dakika daha soteleyin. Patateslerin rengi dönmeye başlayınca sıcak suyu ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın. Çorbanızı patatesler yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Kremayı ilave edip tekerrür ocağa alın ve bir taşım daha kaynatın. Karamelize soğan için soğanları piyazlık doğrayın. Tereyağında kahverengi olana kadar soteleyin. Çorbanızı kaselere paylaştırın. Üzerine karamelize soğan ilave edin. Zeytinyağını kırmızı pul biberle kızdırıp çorbanızın üzerine dolaştırın. Sıcak servis yapın.