Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,06
  • EURO
    %0,00
  • ALTIN
    %-0,12
  • BIST
    %-0,27
Karamelize Havuç Çorbası

Karamelize Havuç Çorbası

Karamelize Havuç Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 450 g havuç
  • 1 yemek kaşığı esmer toz şeker
  • 1 yemek tereyağı
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zencefil
  • 900 ml sebze suyu
  • 400 ml Hindistan cevizi sütü
  • Tuz
  • Değirmen karabiber

Üzeri için

  • Acı kuru biber

Karamelize Havuç Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Havuçların kabuklarını ceddip kocaman doğrayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Üzerlerine esmer toz şeker gezdirip hafif karamelize oluncaya kadar, evvelden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Fırından alıp soğumaya vazgeçin.
  • Tereyağını bir tencerede eritin. Yemeklik doğradığınız soğan, ezdiğiniz sarımsak ve zencefili ilave edip kavurun. Soğanlar hafif pembeleşmeye başladığında soğuyan havuçları ilave edin. Sebze suyu ve Hindistan cevizi sütünü ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Kaynamaya başladığında altını kısıp havuçlar iyice yumuşayıncaya kadar takribî 15 dakika daha pişirin.
  • Ocaktan alıp pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Üzerini ince doğradığınız acı kuru biberle süsleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın