Havuçların kabuklarını ceddip kocaman doğrayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Üzerlerine esmer toz şeker gezdirip hafif karamelize oluncaya kadar, evvelden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Fırından alıp soğumaya vazgeçin.
Tereyağını bir tencerede eritin. Yemeklik doğradığınız soğan, ezdiğiniz sarımsak ve zencefili ilave edip kavurun. Soğanlar hafif pembeleşmeye başladığında soğuyan havuçları ilave edin. Sebze suyu ve Hindistan cevizi sütünü ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Kaynamaya başladığında altını kısıp havuçlar iyice yumuşayıncaya kadar takribî 15 dakika daha pişirin.
Ocaktan alıp pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Üzerini ince doğradığınız acı kuru biberle süsleyerek servis yapın.