Pancake için yumurta ve sütü derin bir kapta bir mikser dayanağıyla çırpın. Ayrı bir kapta toz şeker, un, tuz ve kabartma tozunu harmanlayın.
Yumurtalı sütü unlu karışıma ilave edip tüm malzeme iyice aynılaşana kadar çırpın. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı hafif yağlayın.
Pancake harcından bir minik kepçe kadar alarak tavaya çok büyük olmayacak biçimde yayın ve her iki tarafını da kızartın.
Pancake harcı bitene kadar aynı harekâtı yineleyin. Karamlize elma için tereyağını bir sos tenceresinde eritin.
Kabuklarını atayıp küp doğradığınız elma, esmer şeker, elma suyu ve tarçını ilave edip elmalar iyice yumuşayıp, elma suyu kıvam alana kadar takribî 10-15 dakika pişirin.
Karamelize elmanın yarısını hafif çukur bir servis tabağına alın. Üzerine pancakeleri en üstte elma olacak biçimde aralarına elmalı harçtan koyarak kat kat dizin. Üzerine bal dolaştırıp sıcak servis yapın.
Meyve yerine çikolata ile tatlandırılan pratik pancake tarifine göz atmayı unutmayın.