Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Karamelize Ceviz Ve Süt Reçelli Dondurma

Karamelize Ceviz Ve Süt Reçelli Dondurma

Karamelize Ceviz Ve Süt Reçelli Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 çay kadehi kocaman kırılmış ceviz
  • 4,5 çay kadehi akışkan krema 5 dl
  • 2 çay kadehi süt reçeli 400 gr
  • 1 taze vanilya veya 1 yemek kaşığı vanilya toz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karamelize ceviz
  • 1 portakal kabuğu rendesi

Karamelize Ceviz Ve Süt Reçelli Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Şeker tavaya alınır ve eritilir.
  2. Eriyen şeker, kendiliğinden yine topaklanır.
  3. Topaklanan şeker, karıştıra karıştıra yine eritilir ve karamelize olması sağlanır.
  4. Eriyen şekerin içine, hemen cevizler atılıp karıştırılır ve tepsi kağıdına dökülüp dağılır.
  5. 10 dakika bekleyen cevizlerin şekeri katılaşınca, istediğiniz büyüklükte ayrılınır.
  6. Değişik tarafta akışkan krema çırpılır ve kaymak elde edilir.
  7. Vanilya ve tuz süt reçeline katılarak kaymağa ilave edilir.
  8. Rendelenen portakal kabuğu ve kırılan karamelize cevizlerin tamamı kaymağa ilave edilerek hafifçe karıştırılarak kaba konur.
  9. Dondurucuya kaldırılarak takribî 5-6 bekletilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın