Malzemeler
Karamel sos için
Yaz helvasıyla yapacağınız enfes tariflerle siz de doyumsuz lezzetler hazırlayın. Şekeri sos tenceresine alıp orta ateşte eriyip karamel rengi alıncaya kadar pişirin. Üzerine sütü ilave edin. Karamel eriyip kaynamaya başlayınca ocaktan alarak soğumaya vazgeçin. Krem şantiyi toz haliyle geniş bir kaseye alın. Soğuyan karamelli sütü ilave edip mikserle katılaşıncaya kadar çırpın. Yaz helvasını ufak doğrayıp krem şantiye ilave edin ve kaşıkla karıştırın. Baton kek kalıbına streç film serin ve karışımı kalıba aktarın. En az 3-4 saat derin dondurucuda bekletin. Sos için şekeri orta ateşte eritip, rengi koyulaşıncaya kadar pişirin. Kremayı ilave edip kısık ateşte sos kıvamına gelinceye kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan alarak soğumaya vazgeçin. Parfeyi kalıptan çıkartıp üzerine karamel sos dolaştırın. Meyve ve toz fıstıkla süsleyerek servis yapın.