Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,15
  • EURO
    %-0,11
  • ALTIN
    %0,19
  • BIST
    %1,15
Karamel Soslu Trileçe

Karamel Soslu Trileçe

Karamel Soslu Trileçe Tarifi İçin malzemeler

Pandispanyası için:

  • 4 yumurta
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 6 yemek kaşığı un
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1 koli kabartma tozu
  • 1 koli vanilya

Şerbeti için:

  • 4 su kadehi süt Muhtemelse; keçi, manda, inek sütü karışımı
  • 1 yemek kaşığı süt tozu
  • 200 ml krema

Karamel sosu için:

  • 1 su kadehi toz şeker
  • 200 ml krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Karamel Soslu Trileçe Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle pandispanya için, yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın. Yumurta beyazlarına bir tutam tuz ilave ettikten sonra, mikser takviyesiyle yüksek devirde katılaşana kadar çırpın.
  • Yumurta sarılarını da ayrı bir kapta köpürene kadar mikser ile çırpın.
  • İrmik, elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ettikten sonra, tüm malzemeyi pürüzsüz bir hal alana kadar çırpmaya devam edin.
  • Çırptığınız yumurta beyazlarını silikon spatula takviyesiyle alttan üste doğru hafif hareketlerle havalandırarak karıştırın.
  • Fırın kabını yağlayın. Hazırladığınız pandispanya harcını kalıba boşaltıp, üzerini düzenleyin. Evvelden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika kadar pişirin.
  • Tatlının sütlü şerbeti için soğuk süt, krema ve süt tozunu bir mikser takviyesiyle karıştırın. Fırından çıkan tatlıyı ılınması için 20 dakika kadar bekletin.
  • Hazırladığınız sütlü şerbeti bir kepçe takviyesiyle tatlının üzerine azar azar gezdirin.
  • Şerbet bittikten sonra tatlının üzerinde kalan süt köpüklerini temizleyin.
  • Karamel sos için toz şekeri, minik bir sos tenceresine alın. Şeker tamamen eriyip rengi koyulaşmaya başlayana kadar kısık ateşte eritin.Üzerine kremayı süratli bir biçimde karıştırarak ilave edin ve kremayı eriyen şekere tamamen yedirin.
  • En son tereyağını ilave edin ve ocaktan alıp eriyene kadar karıştırın. Karamel sosu ılık olması için beklettikten sonra, şerbetini sürükleyen tatlının üzerine yayın.
  • Trileçe buzdolabında iyice soğuduğunda, dilimleyerek servis edebilirsiniz. Daha şık bir görünüm için, taze nane yapraklarını dilimlerin üzerine ilave edebilirsiniz.
  • Dilerseniz, karamel sosu yerine konut imali nefis çikolata sosu da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
  • Tatlıların yanında genellikle kahve çeşitleri seçim edilir.

Orjinal Trileçe Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Trileçenin lezzetli olması için dikkat edilmesi gereken ilk nokta kullanılan sütlerdir. Keçi, manda ve inek sütünü karıştırarak daha iyi bir tat elde edebilirsiniz.
  • Keçi veya manda sütü hoşlanmıyorsanız, inek sütünü krema ile yavaş yavaş açın ve kıvamını yakalatana kadar karıştırın.
  • Fırında pişirilen tatlılarda genelde kap yağlansa da, trileçe tatlısında kek kalıbı yağlanmadan pişiriliyor.
  • Trileçeyi hazırladıktan sonra bekleme müddeti de oldukça ehemmiyetli. Tatlınızı sunuma hazırlamadan evvel, buzdolabında en az 5 saat dinlendirin.
  • Karamel sos hazırlanırken şekerin iyice eridiğinden emin olun. Sosunuzu, dinlendirme operasyonunun ardından dökerek lezzetini arttırabilirsiniz.

1 Porsiyon Trileçe Kaç Kaloridir?

  • Trileçe tatlısının 100 gramlık bir porsiyonu takribî 160 kaloridir. Sütlü tatlılar içinde yer alan trileçe, perhiz listelerinde bir kadeh süt ve bir porsiyon taze meyve yerini harcanabilir. Dilerseniz İtalyan usulü asıl trileçe tarifini de deneyebilirsiniz.

Misafirlerinize daha tatlı bir sürpriz yapmak ya da kendinizi şımartmak isterseniz, incir tatlısı tarifini deneyin. Ya da triliçe eşi sütlü tatlılar arasından damak zevkinize en uygun tatlı tariflerine göz atın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın