Tabanı için
Kreması için
Elmaların kabuklarını atayıp ufak küp biçiminde doğrayın ve tavaya alın. Şeker ilave edip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tarçın ve fındıkları ilave edin. Soğuduktan sonra kupların tabanlarına paylaştırın. Mısır nişastası, un, şeker, vanilya ve 3 su kadehi sütü bir tencereye alın ve orta ateşte kesintisiz karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Krem şanti ile sütü mikserle iyice çırpın. Muhallebiye karıştırın ve elmaların üzerine doldurun. Buzdolabında soğutun. Sos için, şekeri bir tavaya alın ve orta ateşte eritin. Tereyağını ilave edip eriyinceye kadar bekletin. Kremayı ilave edip 3-4 dakika kaynatın. Sosu kupların üzerine dolaştırın. Böğürtlen ile süsleyip servis yapın.