Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,26
  • ALTIN
    %0,86
  • BIST
    %3,72
Karamel Soslu Elmalı Kuplar

Karamel Soslu Elmalı Kuplar

Karamel Soslu Elmalı Kuplar Tarifi İçin malzemeler

Tabanı için

  • 4 elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su kadehi fındık kocaman vurulmuş
  • Tarçın

Kreması için

  • 4 su kadehi süt
  • ¾ su kadehi toz şeker
  • 1 kutu vanilya
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 kutu toz krem şanti
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 15 gr tereyağı
  • 200 ml krema

Karamel Soslu Elmalı Kuplar Nasıl Yapılır?

Elmaların kabuklarını atayıp ufak küp biçiminde doğrayın ve tavaya alın. Şeker ilave edip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tarçın ve fındıkları ilave edin. Soğuduktan sonra kupların tabanlarına paylaştırın. Mısır nişastası, un, şeker, vanilya ve 3 su kadehi sütü bir tencereye alın ve orta ateşte kesintisiz karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Krem şanti ile sütü mikserle iyice çırpın. Muhallebiye karıştırın ve elmaların üzerine doldurun. Buzdolabında soğutun. Sos için, şekeri bir tavaya alın ve orta ateşte eritin. Tereyağını ilave edip eriyinceye kadar bekletin. Kremayı ilave edip 3-4 dakika kaynatın. Sosu kupların üzerine dolaştırın. Böğürtlen ile süsleyip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın