Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %-0,02
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %1,15
Karamel Soslu Dondurmalı Profiterol

Karamel Soslu Dondurmalı Profiterol

Karamel Soslu Dondurmalı Profiterol Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 1.5 su kadehi su
  • 100 gr tereyağı
  • 1 su kadehi un
  • 4 yumurta

Dolgusu için

  • 1 kutu cevizli dondurma
  • 1 kutu kaymaklı dondurma

Üzeri için

  • Karamel sosu
  • Çikolata sosu

Karamel Soslu Dondurmalı Profiterol Nasıl Yapılır?

  • Su ve tereyağını tencerede kaynatın. Unu ilave edip süratlice karıştırın. Yoğun bir hamur haline geldikten sonra ocaktan alıp soğumaya vazgeçin.
  • İyice soğuduktan sonra yumurtaları teker teker kırarak mikser veya kaşık takviyesiyle hamura yedirin.
  • Hamuru krema sıkma torbasına doldurun. Profiterol hamurlarını ceviz büyüklüğünde olacak biçimde yağlı kağıda sıkın.
  • Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuyunca aralarını açıp dondurmalardan paylaştırıp servis tabağına alın.
  • Üzerine karamel sosu ve çikolata sosu dolaştırıp servis yapın. Afiyet olsun.

Dolguyu hazırlarken gereksinim dinleyeceğiniz konut üretimi cevizli dondurma ve vanilyalı dondurma tarifine buradan erişebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın