Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %0,94
  • ALTIN
    %-1,21
  • BIST
    %0,94
Karamel Soslu Dondurma Pastası

Karamel Soslu Dondurma Pastası

Karamel Soslu Dondurma Pastası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 sade pasta tabanı
  • 1 çay kadehi süt
  • 700 gr vanilyalı dondurma

Sos için

  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 ml krema

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı file badem
  • Böğürtlen
  • Nane yaprağı

Karamel Soslu Dondurma Pastası Nasıl Yapılır?

Dondurmayı 30 dakika oda sıcaklığında bekletin. Pasta tabanını 20 cm’lik pasta çemberinin tabanına yerleştirin. Süt ile nemlendirin. Yumuşayan dondurmayı üzerine doldurun. 1 gece derin dondurucuda bekletin. Şekeri yapışmaz yüzeyli tavaya alın ve orta ateşte karıştırmadan erimeye vazgeçin. Tereyağı ilave edip erimesini bekleyin. Kremayı ilave edin ve koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Soğuduktan sonra pastanın üzerine sosu dolaştırın. File badem, böğürtlen ve nane yaprağı ile süsleyip servis yapın.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın