Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %0,01
  • ALTIN
    %-0,70
  • BIST
    %0,77
Karalahana Sarması

Karalahana Sarması

Karalahana Sarması Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kilogram karalahana
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kadehi zeytinyağı
  • 1.5 su kadehi pirinç
  • 3 soğan
  • 250 gr kıyma
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kimyon
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su kadehi ince doğranmış maydanoz
  • 1 çay kadehi zeytinyağı

Üzeri için

  • 1 su kadehi yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 15 gr tereyağı

Karalahana Sarması Nasıl Yapılır?

  • Karalahanaları yıkayıp kaynayan tuzlu suya atın ve yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzerek soğumaya bırakın.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya karıştırın. Pirinç, zeytinyağı, tuz, salça, maydanoz ve baharatları ilave edip karıştırın.
  • Harçtan yaprakların içine doldurup sarın. Tencerenin tabanına karalahana yaprakları serip, dolmaları tencereye dizin.
  • En üste zeytinyağı dolaştırıp üzerine uygun büyüklükte bir tabak kapatın ve dolmaların hizasına gelecek kadar sıcak su ilave edin.
  • Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın. Yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Tereyağını eritip salçayı 3 dakika kavurun. Dolmaları tabağa alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dolaştırdıktan sonra sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın